Ritmus Alapfokú Művészeti Iskola Ritmus Koncert-Fúvószenekara

Karmester: Bánfi Balázs

A Ritmus Koncert-Fúvószenekar 1997-ben alakult az Ácsi - és a Bábolnai Ritmus Alapfokú Művészeti Iskola diákjaiból azzal a céllal, hogy tevékenységük folytán megszerettessék a jó fúvósmuzsikát az ott élő emberekkel. A zenekar zenészeinek életkora az általános iskolás korosztálytól az egyetemistákig terjed. Tagjai a zeneiskola egykori és jelenlegi diákjai, tanárai. Legnagyobb szabású rendezvényükre, a minden év első napjához kötődő újévi koncertre hagyományosan sok száz néző előtt az ácsi Városi Sportcsarnokban kerül sor.

Zenekari minősítésen a Magyar Fúvószenekarok Szövetségétől koncert fúvószenekari címet, és arany minősítést kaptak. I. helyezést értek el a Fúvószenekarok Világszövetsége (WASBE) által szervezett Balatonföldvári Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen. Fennállásuk óta két lemezük jelent meg.

Kulturális rendezvényeken, koncerteken, fesztiválokon gyakran szerepelnek. Rendszeresen kapnak meghívást külföldi szereplésekre is. Eddig Ausztria, Horvátország, Franciaország, Belgium, Csehország közönsége előtt mutatkoztak be sikerrel.